Importanţa împământării

 

Orice casă sau apartament are nevoie de un circuit de împământare şi este de-a dreptul necesar ca toate prizele să aibă contact de protecţie de împământare.

Rolul instalaţiilor de legare la pământ, ce sunt formaţi din electrozi şi conductoare de legare la pământ, este acela de a dirija, în condiţii de siguranţă, curenţii proveniţi din descărcări atmosferice.

Încă un rol important pe care îl au aceste instalaţii este asigurarea unui anumit mod de funcţionare a instalaţiilor de curenţi tari sau telecomunicaţii.

Partea principală a unei instalaţii de legare la pământ este priza de pământ, ce este compusă în electrozi şi se ocupă cu transmiterea curenţilor în pământ. Conductoarele de legare la pământ sunt îngropate în acesta, transformându-se într-o componentă a prizei de pământ.

Priza de pământ este esenţială deoarece în cazul unui accident, aceasta este principala responsabilă de preluarea tensiunii periculoase şi scade nivelul tensiune sub pragul de electrocutare.

Produsele de pe miculelectrician.ro pentru împământare sunt de cea mai bună calitate. De aceea vă recomandăm, să accesaţi link-ul şi să vă lămuriţi chiar dumneavoastră.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *