Sari la conținut

CE SĂ FACEM ŞI CE SĂ NU FACEM CÂND CURĂŢĂM ELECTRICELE?

Ce trebuie să facem atunci când gadget-urile cele mai performante de pe piaţă sunt acoperite de praf? Din cauza sensibiliaţii, suprafețele electronice și componentele fragile din care sunt create trebuie atent tratate cu metodele și materialele de curățare corecte. Dacă gadget-urile dvs. sunt acoperite de germeni şi doriţi să le curăţaţi, dar vă temeţi să nu le stricaţi, citiţi articolul de mai jos pentru a descoperi metode sigure și eficiente fără a le afecta în vreun fel.

Ce trebuie să folosiți pentru curățarea electricelor?
Curăţarea electricelor este esențială pentru buna funcționare, dar, mai important pentru oprirea răspândirii bolii. Germenii de pe electrice se pot răspândi mai repede decât cei de pe scaunele de toaletă şi pot adăposti totul, de la strep și stafilococ la bacterii reci și gripa, MRSA. Printre cele mai puternice surse de răspândire se află smartphone-urile, tabletele, tastaturile și telecomenzile, ş.a.m.d.

Nu vă temeţi! Puteţi curăţa într-un mod sigur gadget-urile

Cum să curăț laptopul sau tableta cu touch screen?
Cu ecrane tactile, blândețea și o cârpă din microfibră sunt cheia. Folosind presiune foarte ușoară, ștergeți orizontal, apoi vertical pe ecran. (Un fundal alb sau negru solid face mai ușor să vedeți murdăria.) Dacă ecranul este încă murdar sau gras, amestecați o soluție de 50% apă distilată și 50% oțet alb, pulverizând-o pe o cârpă curată (NU direct pe gadget!) Opriți-l, apoi ștergeți în același mod. Porniți-l numai când este uscat.

Curățarea computerelor / laptop-urilor cu tastaturi
Opriți laptopurile sau deconectați tastatura, ridicând cu grijă și scuturând ușor resturile libere. Pulverizaţi cu aer comprimat întretaste, apoi periați în jurul acestora cu un tampon de bumbac și alcool izopropilic. Utilizați o cârpă curată înmuiată în izopropil pentru a curăța tastele și suprafețele. NU folosiți alcool pe monitor. În schimb, deconectați și urmați instrucțiunile pentru monitoarele cu ecran tactil (de mai sus).

Ștergerea mouse-ului
Pentru modelele standard cu laser, pur și simplu deconectați și glisați ușor în spate și în față pe o foaie de hârtie curată, până când marcajele dispar.
Curățați ecranul telefonului cu alcool. Chimicalele și dezinfectantele pentru uz casnic sunt prea dure pentru smartphone-uri. Pentru a curăța, opriți telefonul și scoateți carcasa / capacul și bateria, dacă este posibil. Sistemul electronic de curățare cu alcool și o cârpă din microfibră funcționează bine pentru carcasă, butoane și tastatură, dar nu pe suprafețe metalice sau touchscreen care conțin o acoperire rezistentă la ulei.. Atunci când folosiţi orice soluție, asigurați-vă că nu veți băga lichid sub tastatură sau în interiorul telefonului. Consultați instrucțiunile de curățare laptop / tabletă de pe ecranul tactil pentru ecran.

Păstrați ecranele televizorului curate

Ecranele LCD și LED, precum ecranele tactile, pot fi zgâriate și deteriorate cu ușurință și astfel trebuie curățate în același mod ca și monitoarele cu ecran tactil (de mai sus).

DVD playerele
Curățați exteriorul playerului dvs. DVD și butoanele cu o cârpă uscată din microfibră și un pic de alcool pentru a îndepărta amprentele digitale și germenii. Apa este corozivă și poate ruina materialul.

Telecomenzile
Scoateți bateriile, utilizând o periuță de dinți uscată pentru a îndepărta resturile lipite între butoane. Apoi, se curăță ușor o cârpă de curățat cu o soluție care conţine 50% alcool şi 50% apă, pentru a elimina excesul de umiditate, apoi ștergeți de-a lungul părţilor laterale, spatelui și apoi butoanelor – în jos. Nu lasati ca apa să se infiltreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.