Sari la conținut

SFATURI DE TOP PENTRU ILUMINATUL GRADINII

Sfaturi de top pentru iluminatul gradinii

Iluminatul gradinii este un aspect important cand vine vorba de crearea unei atmosfere placute. Gradinile devin pe zi ce trece spatii multifunctionale, acolo unde te relaxezi dupa o zi stresanta la munca sau te distrezi alaturi de prietenii cei mai buni.

Spre deosebire de interior, care are un nivel general de iluminare, in gradina puteti decide ce anume sa se vada si ce sa ramana in umbra. De fapt, chiar puteti directiona oamenii prim peisaj prin modul in care sunt aprinse luminile. Iluminarea, ofera, de asemenea, o oportunitate unica de a prezenta spatiul intr-un mod cu totul nou decat ceea ce se vede in lumina naturala – puteti crea o gradina complet diferita pe timp de noapte.

 

SECRETE PROFESIONALE PENTRU ILUMINATUL GRADINII

  1. Plasarea unei lumini reflectorizante intr-un copac pentru a crea pete de lumina, poate fi o modalitate excelenta de a lumina o terasa sau o alee. Cu toate acestea, asigurati-va ca lumina bate in jos si nu incercati sa luminati pe o distanta lunga – deoarece se va strica efectul.
  2. Asigurati-va ca temperatura culorilor tuturor surselor de lumina LED se potriveste. Albul cald poate insemna lucruri diferite intre producatori, deci verificat numarul dat. In timp ce LED-urile calde de 2800k sunt preferate in interiorul casei, cele de 3000k produc un efect mai clar si scot in evidenta culoarea frunzelor.
  3. Asigurati-va ca electricianul sigileaza toate conexiunile electrice, astfel incat acestea sa fie complet impermeabile. Nu este nimic mai deranjant decat cheltuirea banilor pe montarea unor lumini exterioare de buna calitate, si stricarea acestora din cauza unor conexiuni facute gresit.
  4. Asigurati-va ca toate zonele de acces sunt luminate corect, la fel si fiecare colt al casei sau orice zona care este intunecata.
  5. Incorporati cele trei tipuri de iluminat – mai exact, lumina ambientala sau indirecta, lumina directa si accentele de lumina. Pentru lumina abientala poti folosi lampi exterioare suspendate, felinare sau stalpi decorativi. Lumina directa este cea oferita de aplicele incastrate in alei, iar pentru accentele de lumina poti folosi proiectoare cu care sa scoti in evidenta anumite detalii din gradina.

Pe www.miculelectrician.ro puteti gasi o sumedenie de solutii pentru iluminatul gradinii.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.